Nieuws

Nieuws

 
Gepubliceerd: Donderdag 18 januari 2018

Na een lange tijd van voorbereiden zijn na drie weken intensief werken de aanpassingen van Sporthal de Meerkoet in Reeuwijk-Brug afgerond. Sporthal de Meerkoet bleek niet genoeg te voldoen aan de eisen, welke worden gesteld aan het bewegingsonderwijs op basisscholen. Hierdoor konden diverse groepen niet altijd de lessen volgen wat wenselijk was, aangezien er van de sporthal maar één unit was die aan deze eisen voldeed. Door een intensieve en prettige samenwerking van de SBAB met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is hier gehoor en uitvoering aan gegeven. De firma Kraan en Roos heeft gezorgd voor het bouwkundige deel, te weten aanpassen van de staalconstructie, de firma HOS heeft het elektradeel verzorgd en de firma BOSAN heeft de toestellen, te weten twee wandrekken, ringenstelsel en touwen geplaatst. Met deze upgrade kan sporthal de Meerkoet weer jaren vooruit.

Meerkoet

 

Meerkoet2

Meerkoet3

Gepubliceerd: Woensdag 17 januari 2018

Al ruim 25 jaar nemen Annie Heemskerk en Stijnie Groenendijk wekelijks deel aan de activiteit Aqua Joggen in Sportcentrum De Kuil. In 1992 werd deze activiteit voor het eerst gegeven in De Kuil. Nu 25 jaar later werden ze in het zonnetje gezet en mochten ze een bosje bloemen in ontvangst nemen. 

 Aqua Joggen

Foto: Danny de Vries - ReboNieuws

 

Gepubliceerd: Donderdag 11 januari 2018

Sportcentrum De Kuil start met een nieuw concept: ´School van de Week´. Iedere week wordt er een school uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk gekozen die ´School van de Week´ is. Kinderen van de geselecteerde school kunnen op vertoon van een kaartje op woensdagmiddag tussen 13:30 en 16:30 uur, tegen een gereduceerd bedrag komen zwemmen. Ben je nog niet in het bezit van je A-diploma, dan moet je onder begeleiding van een volwassenen komen zwemmen. Natuurlijk kun je op woensdagmiddag ook komen zwemmen als jouw school niet aan de beurt is (alleen betaal je dan het gewone tarief). 

 
Tijdens deze middag zal er een ´School van de Week ´competitie gehouden worden. Dit is een sportieve strijd tussen bassischolen uit Bodegraven en Reeuwijk. Het is de bedoeling om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten tijdens de `Munten Challenge´. Als alle kinderen geweest zijn, wordt het gemiddelde van alle tijden uitgerekend en vergeleken met anderen scholen. Hoe meer kinderen uit de klassen komen, des te beter de tijd kan worden! De school die de snelste tijd heeft, mag zich ´School van het Jaar´ noemen en wint de hoofdprijs: een privé-zwemfeestje voor de school!
 
Hoe weet je wanneer een basisschool ´School van de Week´ is? Op de basisscholen komen posters te hangen met een datum erop wanneer de school aan de beurt is om mee te doen met de ´Munten Challenge´. De hele middag is er voldoende toezicht en begeleiding om de kinderen in de gaten te houden en ze een geweldige middag in het zwembad te bezorgen. 
 
Spreek dus met al je vriendjes en vriendinnetjes af om te gaan zwemmen bij Sportcentrum De Kuil en maak kans om ´School van het Jaar´ te worden! 
 
School van Week

 

Gepubliceerd: Donderdag 21 december 2017

 

Woensdag 20 december was een dubbel feestdag bij Sportcentrum De Kuil. De 150.000ste bezoeker werd verwelkomd en de 4.000ste afzwemster werd gevierd. Regelmatig wordt er afgezwommen bij De Kuil, maar gisteren was een bijzondere dag. Fenne Verkley was de 4.000ste afzwemster en mocht naast haar zwemdiploma A een echte Swimpy knuffel mee naar huis nemen. 
 
4.000ste

 

Gepubliceerd: Donderdag 21 december 2017

Op woensdag 20 december hebben 37 kinderen hun zwemdiploma A behaald. Een grote groep kinderen die heel hard hun best hebben gedaan en hun zwemdiploma dik verdiend hebben. Aan het einde van de dag kregen ze door onze mascotte Swimpy hun diploma uitgereikt. Namens de SBAB willen we onderstaande kinderen feliciteren met hun zwemdiploma A:
 
Liv van Buuren, Julian van de Belt, Fenne Verkley, Esha Rademaker, Jouhara Aini, Wiktoria Trefler, Noa Prinsenberg, Saron Oudenaarden, Anna Methorst, Jaidy Postma, Laurens Wildemans, Beau Perdijk, Ouidad Gouriba, Filip van ´t Spijker, Wendy van der Bas, Karel van Leeuwen, Israe Laaouar, Milou Vreeswijk, Mohammed Bouzzit, Pim Jeucken, Maud Nieuwenhuizen, Nassim Achkif, Leah de Jong, Lennart van Schothorst, Niek Graveland, Stefan Kuijt, Marit Kikkert, Luuk Bouwman, Hanneke Hofland, Jack van der Meulen, Bas van Bemden, Cecilia Postma, Job van der Weiden, Ruben Grootendorst, Koen Vermeulen, Tijn Bolleboom en Lara Blom. 
 
Diplomazwemmen A 20-12

Gepubliceerd: Woensdag 20 december 2017

Aartje Boelen is woensdag 20 december 2017 in het zonnetje gezet in het zwembad van Sportcentrum De Kuil. Aartje is namelijk de 150.000ste bezoeker in 2017 van het zwembad en krijgt daarmee een drie maanden abonnement. Aartje komt altijd twee keer in de week banenzwemmen. Dit doet ze voor de gezelligheid met anderen en ook om in beweging te zijn/blijven.
 
In het zwembad van Sportcentrum De Kuil worden naast de reguliere zwemlessen voor kinderen ook verschillende activiteiten georganiseerd voor in het water. De doelgroep activiteiten zijn erg in trek en zeker de moeite waard om een keer aan mee te doen.  Daarnaast worden er in de schoolvakanties leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. 
 
Voor meer informatie kunt u de website bezoeken van de SBAB: www.sbab.nl
 
150.000ste bezoeker 2017

Gepubliceerd: Maandag 18 december 2017

 

Op woensdag 13 december behaalde maar liefst 42 kinderen hun zwemdiploma B! Swimpy was deze middag ook aanwezig om de kinderen aan te moedigen. Onder toeziend oog van vele ouders, opa´s en oma´s hebben onderstaande kinderen hun diploma in ontvangst mogen nemen:
 
Jasper van Ginkel, Alicia Kapteijn, Saar den Butter, Naomi Jansen, Mart Zevenhuizen, Pim Vermeulen, Stijn van Zoest, Kiki van Houwelingen, Fienne van der Lip, Jady van Nieuwenhuizen, Karina de Jong, Melle Aalbregt, Femke Aartman, Dewi van Lune, Ruben Splinter, Lara Guzvic, Femke van den Hoek, Beau van den Bergh, Laura Blom, Nico van Oosterom, Roos de Goeij, Sam Cuijpers, Thamar van Briemen, Milan van Meijgaarden, Selma Issmaili, Viktoras Tataridis, Bart van Poppel, Sven Pronk, Olivia Noordhoek, Lamis Khouakhi, Hassan Amessas, Kiano Lammens, Nada Abdi Bocor, Liesbeth van Klaveren, Mart van Klaveren, Koen van Dinter, Bastiaan Slappendel, Julia Roos, Liam Vermeulen, Sarah de Bruijn, Huub Verbakel en Bo van Wees.
 
Gefeliciteerd allemaal! 
 
Diploma B 13-12

 

Gepubliceerd: Vrijdag 17 november 2017

 

De SBAB is enige tijd geleden in contact gekomen met Rina Hampel, lid van de werkgroep HartveiligWonen, met het verzoek of de SBAB hun AED van Sporthal De Sporthoeve beschikbaar wilde stellen aan HartveiligWonen. Hierdoor kan bij calamiteiten de AED breder ingezet worden voor de Bodegraafse gemeenschap.
 
Het management van de SBAB heeft hierop zeer positief gereageerd en hierin haar maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen. Daaropvolgend heeft de SBAB niet één maar al hun vier AED´s beschikbaar gesteld, te weten van Sporthal De Sporthoeve, Sportcentrum De Kuil, Sporthal De Meerkoet in Reeuwijk-brug en de gymzaal in Reeuwijk-Dorp. Vanaf heden is het aantal beschikbare AED´s binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk in één keer fors toegenomen, waardoor de kans op een geslaagde reanimatie binnen de gemeentegrenzen daardoor weer groter is. Tevens hangen de AED´s op de verschillende locaties in buitenkasten die gesponsord zijn door de Hartstichting.
 
AED4 Sporthoeve
 
 
AED De Kuil
 
AED Meerkoet
 
AED2 Reeuwijk-dorp

 

SBAB - Stichting Beheer Accommodaties Bodegraven-Reeuwijk - Login