Nieuws

Nieuws

 
Gepubliceerd: Woensdag 21 maart 2019

Op woensdag 20 maart namen 17 kinderen hun zwemdiploma B vol trots in ontvangst. De tribunes zaten vol met familieleden om de prestaties van de kinderen te volgen. Aan het einde werd er weer een leuke foto gemaakt met alle kinderen en onze zwemmascotte Swimpy!

Leni Bolier, Sjimmy Hogendoorn, Hidde Götz, Romee Hoving, Evie van Dijk, Luus Patist, Devin Heemskerk, Jaylisa de Jong, Mandy Verhoeven, Kayla v.d. Merwe, Norah Roos, Niek Hoogendoorn, Rohini Narain, Nicoletta Argitis, Mats de Bruin, Luuk v.d. Heuvel en Luuk van der Maat.

Gefeliciteerd allemaal!

Diploma B 20-03

Gepubliceerd: Maandag 11 maart 2019

Op zaterdag 4 mei om 12.00 uur zal op feestelijke wijze de opening van ons aangepaste buitenbad plaats vinden.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het vernieuwde buitenbad van Sportcentrum De Kuil. Tijdens deze periode zullen er helaas ook bouwwerkzaamheden plaatsvinden. Dit jaar worden er geen zomerabonnementen uitgegeven. In plaats daarvan komt De Kuil met een gereduceerde entreeprijs in de periode van 1 juli t/m 1 september 2019.

Opening buitenbad

Gepubliceerd: Maandag 4 maart 2019

De clinics voor het zeemeermin/man zwemmen bij Sportcentrum De Kuil waren geslaagd. In de voorjaarsvakantie bood De Kuil drie mogelijkheden aan om kinderen tussen de 8 en 14 jaar kennis te laten maken met zeemeermin/man zwemmen. In totaal hebben 21 kinderen gezwommen als een echte zeemeermin/man in het water. Ze werden begeleid door een gecertificeerde instructrice die de basisbeginselen stap voor stap uitlegde.

Vanaf het voorjaar zullen er cursussen aangeboden worden van vier lessen en een zeemeermin/man examen. De exacte data worden binnenkort bekend gemaakt. Houd onze website www.sbab.nl goed in de gaten. Tijdens deze lessen leiden wij de kinderen op tot een echte zeemeermin/man. Aan het einde van deze lessen ontvang je een certificaat.

Zeemeerminman zwemmen2

 

Gepubliceerd: Vrijdag 22 februari 2019

Op woensdag 20 februari is door de Vereniging Sport en Gemeenten, vertegenwoordigd door de heren Arie Verbaan en Dirk Veldhoen, het certificaat sporthallen uitgereikt voor sporthal de Sporthoeve in Bodegraven. Dit certificaat is een initiatief van de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), waarmee sporthallen aantonen dat zij kwalitatief op een hoog niveau zitten en aan allerlei zware eisen voldoen. Voor de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is dit het derde certificaat sporthallen en hiermee hebben inmiddels dus alle sporthallen binnen de gemeente, welke onder beheer vallen van de Stichting Beheer Accommodaties Bodegraven-Reeuwijk, dit certificaat behaald. In 2018 gingen Sporthal De Meerkoet in Reeuwijk-Brug en Sportcentrum De Kuil in Bodegraven voor. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk en de SBAB als exploitant vinden het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle sporters binnen de gemeente op een goede, verantwoorde en veilige manier kunnen sporten.

Om in aanmerking te komen voor dit certificaat wordt de sporthal aan een strenge keuring onderworpen door één van de door de VSG geselecteerde keurmeesters. Hierbij wordt onder andere gelet op zaken zoals vergunningen, keuringsrapporten voor vloeren en sporttoestellen, maar ook duurzaamheid, veiligheid, bereikbaarheid en hygiëne.

Certificaat Sporthoeve Bodengraven

Op de foto van links naar rechts:

Mariska Dekkers (SBAB), Arie Verbaan (VSG), Gert van der Laan (SBAB) en Dirk Veldhoen (VSG)
 
Certificaat Sporthallen

Gepubliceerd: Maandag 14 januari 2019

Sportcentrum De Kuil start weer met de competitie: ´School van de Week´. Iedere week wordt er een school (alleen groep 6, 7 en 8) uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk gekozen die ´School van de Week´ is. Kinderen van de geselecteerde school kunnen op vertoon van een kaartje op woensdagmiddag tussen 13:30 en 16:30 uur, tegen een gereduceerd bedrag komen zwemmen. Ben je nog niet in het bezit van je A-diploma, dan moet je onder begeleiding van een volwassenen komen zwemmen. Natuurlijk kun je op woensdagmiddag ook komen zwemmen als jouw school niet aan de beurt is (alleen betaal je dan het gewone tarief). 
 
Tijdens deze middag zal er een ´School van de Week ´competitie gehouden worden. Dit is een sportieve strijd tussen bassischolen uit Bodegraven en Reeuwijk. Het is de bedoeling om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten tijdens de `Munten Challenge´. Als alle kinderen geweest zijn, wordt het gemiddelde van alle tijden uitgerekend en vergeleken met anderen scholen. Hoe meer kinderen uit de klassen komen, des te beter de tijd kan worden! De school die de snelste tijd heeft, mag zich ´School van het Jaar´ noemen en wint de hoofdprijs: een privé-zwemfeestje voor de school!
 
Hoe weet je wanneer een basisschool ´School van de Week´ is? Op de basisscholen komen posters te hangen met een datum erop wanneer de school aan de beurt is om mee te doen met de ´Munten Challenge´. De hele middag is er voldoende toezicht en begeleiding om de kinderen in de gaten te houden en ze een geweldige middag in het zwembad te bezorgen. 
 
Spreek dus met al je vriendjes en vriendinnetjes af om te gaan zwemmen bij Sportcentrum De Kuil en maak kans om ´School van het Jaar´ te worden! 
 
School vd Week
 

Gepubliceerd: Donderdag 12 juli 2018

Wil je een afwisselende leuke en sportieve baan? De SBAB is altijd opzoek naar goede zweminstructeurs. Je hebt een pré als je ook inzetbaar bent als toezichthouder. Wij bieden verschillende vormen zwemles aan, in groepen van twaalf kinderen tot privézwemles. Wij werken middels de licentie en werkwijze van het NRZ en geven les in de mooie zwembaden van Sportcentrum de Kuil te Bodegraven.

Wat zijn de kenmerken die wij zoeken in een goede instructeur?

 • Je houdt van een uitdaging;
 • Je wilt mee leren/groeien met de organisatie;
 • Je vindt het fijn met kinderen te werken;
 • Je houdt van werken in de sport;
 • Je houdt van lachen, maar kan ook serieus zijn wanneer dit nodig is;
 • Je houdt van het nemen van verantwoordelijkheid;
 • Je hebt een flexibele instelling.

Wanneer heb je een pré?

 • Je bent in het bezit van een EHBO/BHV-diploma;
 • Je bent in het bezit van een Lifeguard diploma;
 • Je bent in het bezit van je zweminstructeur diploma;
 • Je bent in het bezit van verschillende specialisatie certificaten (bijvoorbeeld: baby-peuter zwemmen, Fifty Fit, Float Fit, etc.).
Ik heb geen diploma’s wat nu?
Geen man overboord. Je kunt zonder diploma’s altijd solliciteren, mits je bereidt bent een opleiding te volgen. Wij bieden deze graag onder voorwaarden aan. Tot je de juiste diploma’s in bezit hebt zal je assisteren en/of vervangend werk verrichten.
 
Wat bieden wij?
Wij bieden een flexcontract van 5 tot 10 uur in de week aan op basis van beschikbaarheid. Hierbij gaat het om instructie uren op de vrijdag middag van 15:00 tot 17:30 en zaterdag ochtend van 8:00 tot 9:30. Verder hebben we weekenddiensten in het toezicht. Hoe allrounder je bent, hoe meer hier mogelijk is. De salariëring zal gebeuren volgens de CAO van de WIZZ.
 
Interesse?
Stuur dan je sollicitatiebrief met CV per e-mail naar Sabine Lina (sabine@sbab.nl). Voor informatie over de functie kun je ook telefonisch contact opnemen met Sabine Lina via telefoonnummer (0172) - 61 28 18.

Stichting Beheer Accommodaties Bodegraven-Reeuwijk is in het bezit van de Licentie Zwem-ABC 2019. De licentie is onderdeel van het proces van continue kwaliteitsverbetering van het Zwem-ABC. Voor ouders en kinderen is het met deze licentie helder waar een zwemlesaanbieder aantoonbaar moet voldoen. 

Lees er meer over op de Licentie Zwem-ABC website.

logo-LicentiehouderFC

 

NRZ Banner-image licentiehouders 300x250-2

 

 

 

SBAB - Stichting Beheer Accommodaties Bodegraven-Reeuwijk