Nieuws

Sportcentrum De Kuil - zwembaden

Recreatiebad
Het subtropisch recreatiebad heeft een watertemperatuur van ruim 30 graden. De waterdiepte is tussen de 40 en 140 centimeter. Naast het recreatiebad ligt een badje met spuitfontein voor de kleintjes.
 
 

Het recreatiebad beschikt over tafels en stoelen, kinderboxen en aankleedkussens, onderwaterverlichting, professionele geluidsinstallatie, brede en snel familieglijbaan, wildwaterkreek, borrelbank, turbodouche, jetstreams en een horecagelegenheid.

Naast de kleedcabines beschikt het bad over opbergkluisjes die kostenloos (€ 1,- borg) gebruikt kunnen worden. Uiteraard zijn warme douches aanwezig. Het zwembad verkoopt geen alcoholische dranken en roken is niet toegestaan.
 
Wedstrijdbad
Het wedstrijdbad met een afmeting van 25 bij 14 meter heeft gedeeltelijk een beweegbare bodem die op elk gewenste waterdiepte kan worden ingesteld. De watertemperatuur is ongeveer 28 graden. In de lengte van het bad is een hoge en een lage tribune.  
 

Naast het wedstrijdbad ligt er een instructiebad met een temperatuur van 30 graden en een diepte tot 80 centimeter.

Het wedstrijdbad wordt, naast het vrijzwemmen, gebruikt voor alle zwemlessen, aquasporten, banenzwemmen, wedstrijden en verenigingszwemmen. Onder verenigingszwemmen vallen hardzwemmen, sportduiken, waterpolo en synchroonzwemmen.

Buitenbad 
Als een van de weinige zwembaden in Nederland heeft Sportcentrum De Kuil een groot 50 meter buitenbad met springtoren. Naast dit bad ligt een 25 meter ondiep kinderbad met daarnaast een spartelbad voor de allerkleinsten.
 

Een grote ligweide en een tribune begrenzen de baden. Diverse waterdieptes zijn aanwezig. De buitenbadperiode is van mei tot september. Gedurende deze periode kunnen de bezoekers, als de verschillende baden gelijktijdig open zijn, gebruik maken van het gehele complex op hetzelfde entreekaartje.

Onze accommodatie is voorzien van een zoutelectrolyse installatie. Dit houdt in dat het zwemwater uitermate geschikt is voor zwemmers met long en/of cara klachten. 

 

Weersverwachting
Bodegraven
Weeronline.nl - Meer weer in Bodegravenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

 

SBAB - Stichting Beheer Accommodaties Bodegraven-Reeuwijk